Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Orava
Orava
Manu
Kommentteja: 1
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Koppelo

Metso Metso
Koppelo
Koppelo
Kuvaus: Pihka oli jälleen tikissä, ja saimme hyviä haukkuja. Pääsin ampumaankin pari kertaa. Tuli selittämättömiä pummeja.
Alkoi tulla ilta ja usko loppua. Laavun paikkaa katsellessamme rävähti haukku läheiseltä kumpareelta ilmaan.
Läksin hiipimään lähemmäksi hyödyntäen isojen kuusten näkösuojaa.
Saatuani koiran näkyviin pienen puuryhmän alla, päättelin linnun istumapaikan koiran asennosta ja kuonon suunnasta. Pitäisi löytää ampumapaikka. Läksin konttamaan kuusten suojissa puuryhmän läheisen kuusen tyveen. Sieltähän se löytyi koppelo melkein kuusen latvasta. Sain polviasennon kuusen suojista ja lähetin laukauksen. Koppelo pudota pätkähti. Kärkenä 100gr:n tylppä teräskärki.
Myöhemmin kotona selvisi, että nuolihyllyni oli rikki, eikä pudonnut kunnolla. Kävi tuuri tuuri osuman kanssa.
Katsottu: 5870
Ladattu: 0
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 92.3 KB
Julkaistu: 27.09.2010 18:37 Iivana
Avainsanat: Haukkukoppelo, metso, pystykorva, jousimetsästys

Kommentti: Kirjoittaja:
hieno homma!02.10.2010 17:56

Onneks olokoon! vai se on pitkäjousi vaihtunu taljaan. Onhan se jousihollille pääsy pystykorvahommissa jo itessään sen verran haastavaa ja antoisaa ettei siihen enää lisähaastetta välttämättä kaipaa vaan mukava se on taljallaki alas lopsauttaa. Ite tein kans oman nuoren pohjiksen kanssa ekan reissun jousivehkein täällä Inarin puolessa ja suuntasin suosiolla alueelle jossa myös kuusta on näkösuojana. Lintuja oli oikein mukavasti, ei tarvinnu hakemalla hakea haukkuja niinkun viime vuonna. Parin päivän reissulla pääsin kahesti ampumaan koppeloa ja kahesti ukkomehtoa, koppelot 10m:n ja ukot 20m:n päässä. Yks koppeloista tuli sukkana alas omatekosella puunuoli/leikkuri-yhistelmällä. Kolmeen muuhunkin osu, mutta siipesivät löytymättömiin. Etukäteen ei ollut odotukset korkealla riittävän lähelle pääsemisen suhteen ja pidin hommaa melko mahottomana, vaan kun laittaa hiipiessä hommaan 100% likoon eikä hätäile, niin ei se saalis niin epätodennäkönen olekaan. Vaan on se tunnelma aivan toinen kurkistella kuusen takaa ukkomehtoa joka parinkymmenen metrin päässä petäjän oksalla kirskuttelee nokkaansa pystykorvalle, kuin että tipauttaa kiväärillä 70metrin päästä heti kun on saanu näköyhteyven.. Kieltämättä alko tehä taljaa mieli, kun melko varmasti olisin tuolta reissulta tullut kotia kahen meton ja kahen koppelon kanssa mikäli talja olis ollu. Vaan on se jo itessään hienoa jahtia, toimivalla koiralla, hyvissä maastoissa, hyvänä lintuvuonna..mielellään kuttus jonkun "turistijousimetästäjänkin" pyyntiin, vaan kun eivät myy tänä vuonnakaan lupia.

antsu Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 07.12.2006
Kommentteja: 64
antsu


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2021 ©