Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Pyy
Pyy
Tempe
Kommentteja: 1
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Majava

Majava Rusakko
majava
Majava
Kuvaus: 3.4.07 Sulkava.Töitten jälkeen kolme tuntia passissa, lumisateessa liian vähissä vaatteissa. Illan viime metreillä majava tuli syömään,tosin ei siihen mihin oli sovittu? Pienen hiippailun jälkeen 6 metristä ruoto poikki lapojen kohdalta (oli selin eikä suostunut kääntymään). Painoa karvan alle 20 kg. Katsottu: 7200
Ladattu: 0
Pisteet: 5.00 (Arvosteluja:1)
Tiedostokoko: 52.5 KB
Julkaistu: 03.04.2007 23:26 Vieras
Avainsanat:  

Kommentti: Kirjoittaja:
Punotuista siimoista12.04.2007 20:09

Teemulle : Kokeilin omaan retrieveriin Western Filament TUF XP-siimaa, ostin vaan liian ohutta (0.28mm/13.6kg) enkä saanut sitä toimimaan millään luotettavuudella tuossa kelassa. Siima tahtoi karata sivupellin ja kelauspyörän välistä akselille ja jumiutui aika tiukaksi sykkyräksi. Tässä siimassa ei mielestäni ole tuollaista Firelinemäistä vahaisuutta ja on jotenkin notkeampaa. Myös siiman profiili on pyöreä kun Fireline taas on jotenkin littanaa. Arviolta heitetynä päälle 0.5mm TUF voisi olla varteenotettava vaihtoehto tuolle "pyykkinarulle" jota tuon kelan mukana tulee.

Majavankaatajalle onnittelut!

Koivuniemi Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 12.04.2007
Kommentteja: 1
Koivuniemi
Siimat solmussa05.04.2007 12:59

Joo ongelma on kyllä tiedostettu ja siksi saakin olla tarkkana että siima on kierteetön eikä ole kelankammen ympäri tms.
Firelinessä on tuon paksuisena mielestäni ihan sopiva jäykkyys, pysyy puolalla ja muutenkin pelaa ihan ok. Kokeilin myös 0. 32 mutta ei oikein vakuuttanut, se takkuili hieman lennossa vaikka olikin puolattu kunnolla, voi olla että isommassa umpparissa toimisikin.
Yhtään kertaa en ole saanut tuota kyllä katkeamaan ampumalla (testattu ehkä 150 kertaa eli ei kovin paljon). Se on myönnettänä että sen huonon osuman jälkeinen väsyttely on ison majavan kohdalla vielä kokematta (onneksi).
Tuota ensimmäistä pikku majavaa tuli vähän uitettua kun otin pöljä hieman ennakkoa ja oli osuma vähän keulilla.
Kalahommissa on joskus uistimet vaihtaneet kinkeripiiriä kun shimano (haspeli) on räpsäyttänyt sangan kiinni kesken heiton.
Meinasin kyllä vastaisuudessakin ampua ks. siimalla mutta tietenkin kokemus kalustosta ja koko lajista on vielä aika vähäinen (n. 3kk) ja jos siltä näyttää niin pitää lähteä retvier kauppaan.
Aika paljon kuitusiimaa saa kyllä repiä jos sen meinaa poikki saada vaikka kyllähän haavoittuneella majavalla voimaa piisaa. Voi olla että vaikka naru kestäisi niin keppi tulee takaperin läpi. Sellasia mietteitä.
Kiitoksia onnitteluista.

ruderide  
Vieras
Komea masse, onnittelut!05.04.2007 12:09

Oliko tuo fireline punottua siimaa? Mutu tuntumalla muistelen niin. Hyvät vetolujuudet tasaisella vedolla punotuilla siimoilla toki on. Itse en ole siimoilla kokeillut, koska huolettaa niiden katkeamisherkkyys repäisevässä vedossa ja jäykkyys. Eli jos lähdössä tai lennossa on takku tms ongelma jossa narua ei tule, niin siima napsahtaa katki kuin tyhjää. Kiinnostaisi tietää kokemuksistasi tämän suhteen, koska punotut siimat tarjoaisivat monia etuja naruun nähden. Kuten venymättömyys jolloin nuoli ei lennähdä takaisin jos se takku tms tulee ja siima kestäisi nykäyksen. Eikä siima ime vettä itseensä ja sitten tietty se lentorata.
Tekee mieli kokeilla isojen kalojen pyynnissä käytettyä 0.5-1mm paksuista punottua siimaa. Se kestäisi jo 100kg ja yli, eli mahdolliset sotkeentumiset risuihin tms ei ehkä katkaise sitä. On vaan aika rautalankaa, eikä varmaan siksi toimi retrieverissä. Pitänee kokeilla!

Teemu Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 09.11.2004
Kommentteja: 91
Teemu
Tarinaa04.04.2007 22:08

Joo se on Daiwan umpikela, ostin ihan tähän tarkoitukseen. Pari majavaa on hinattu rantaan, tosin eka oli vaan 10 kg. Siimana on fireline, taitaa olla 0,25 ja vetolujuus oisko ollu vajaa 20 kg. On tullut hävittettyä pakkaukset, sillä niin epämääräistä tietoa. Hyvin toi yhdistelmä on toiminut, en kylläkään ole joutunut väsyttelemään mitään isoa mörköä (vielä).
Siinä saa olla tarkkana että ei ole paljon kierrettä siimassa, tahtoo virittäessä kietoutua kampien ja muitten ympärille. Olen aina harjoitusten lopuksi ottanut kierteet pois ja sitten passiin mennessä tehnyt pari koeviritystä että kaikki on kunnossa.
Jos joku meinaa tällaisen yhdistelmän hommata niin ainakin itse ostasin nyt daiwan umpikelamalleista suurimman , itse ostin pienimmän ( ajattelin että se olisi kevyt ja näppärä). Suuremmassa on tietty laajempi puola joten siima tulee helpommin ulos ja teoriassa voi ampua pidemmälle ennenkuin siima rupeaa ahistamaan puolan reunoihin. Omalla näin tapahtuu ehkä jossain 20 metrin korvilla tosin ei ole ihan piripintaan puolattu. Ei taida olla käytännön merkitystä. Itse olen tuon huomannut kun kerran kokeilin pidemmästä matkasta ja kuinka ollakkaan siima vähän nykäisi, siitä muistona yksi leikkuri melko syvällä seinässä. Pitänee kaivaa se sitten viimeisessä hädässä.
Se vielä plussana että ei hidasta juurikaan nuolen lentoa ja samalla piikillä voi latoa sinne vajaaseen pariinkymppiin. Miinukset selviää matkan varrella.
Tästä tuli näköjään romaani.
Kiitokset onnitteluista.

ruderide  
Vieras
Onnittelut saaliista04.04.2007 21:18

Hienon otuksen olet saanut.
Minua jäi kuvasta kiinnostamaan myös välineesi, näyttäisi olevan jonkinlainen umpikela jota käytät? Mitä siimaa käytät ja onko siima/kela yhdistelmä pelannut?

Kari_R Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 15.09.2005
Kommentteja: 21
Kari_R


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2020 ©