Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Majava
Majava
Bow Predator
Kommentteja: 0
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Metsäkauris

Kauris Kauris
Metsäkauris
Metsäkauris
Kuvaus: 3.11.2016, klo 1700, valoisa, amet 10m, ständi 4m, talja Bowtech Invasion CPX, ramcat 125gr, Easton Speedsix kantoraketti.

Istuin 4m puuständillä, jousi polvilla, kädet taskussa. Edellisiltana melkein kuolin viimaan ja kylmyyteen. Odotin torkkuen että hämärä tulisi ja kauriit alkaisivat liikkua. Takavasemmalta kuului askelrapina lyhyesti. Jähmetyin josko se olisi kauris. Mitään ei kuulunut vähään aikaan joten ajattelin jatkaa torkkumista. Sitten ihan läheltä kuului askellusta ja jähmetyin uudelleen. Eteen, omenakasalle asteli kaurispukki, ja se alkoi syömään ihanan mätiä omenoita saman tien. Otin ensin vasemman käden hitaasti pois taskusta ja työnsin sen rannelenkin sisään ja kahvaan. Sitten oikea käsi ulos taskusta niin että laukaisulaite on kontrollissa. Laukaisulaite kiinni luuppiin. Aloin nostaa jousta, mutta kauris huomasi liikkeen, pysäytin. Kauris jatkoi omenien mussuttamista. Nostin lisää, kauris huomasi, pysäytin. Kauris jatkoi syömistä ja nostin lisää. Kaurin veti alas ponnuun, pysäytin. Kauris jatkoi syömistä ja nostin lisää, ja se huomasi taas, ja olin liikkumatta. Se ei kuitenkaan lähtenyt karkuun. Mulla oli päällä sastan optifade ja kauris ei tavallaan nähnyt mua vaikka olin 10m päässä 4m korkeudessa. Kauris ilmeisesti katsoi maan pinnan tasoon. Vihdoin sain jousen pystyyn ja valmiiksi vetoa varten. Kun kauris jatkoi omenoiden syömistä, vedin jousen vireeseen todella neoklassis-platonilaiseen tapaan. Lyhyen tähtäyksen aikana kauris kääntyi ja oli tavallaan poistumassa ja vetäisin nuolen kylkeen saman tien. Kuului voimakas osumaääni - paff. Ja samalla tuli tietty varmuus osumasta. Hengittelin itsekseni ständillä jonkun aikaa, koska tämä oli eka kaurispukki jousella. Iso tapahtuma, iso kauris. 10 min osuman jälkeen lähdin kiipeämään alas. Tsekkasin nuolen, ihan veressä, hymy huulille.Tsekkkasin lähialueen ja kun siellä ei näkynyt mitään päätin hakea nenän paikalle

Nyt oli siis haettava koira jolle olin luvannut pääsyn seuraavaan jäljitykseen. Oili oli valmiina. Kesti pimeässä n. 30min löytää kaurispukki todella vaikeakulkuisesta risukosta. Ilman koiraa n. 55 m matka olisi vaatinut koko yön. Kun tulimme nenän kanssa paikalle, oli jo pimeä. Risteilevän hakemisen jälkeen pukki löytyi tiheästä pusikosta, josta ilman koiraa emme olisi ikinä löytäneet sitä. Koira, varsinkin tämä huippuunsa riistalihalla manipuloitu sekarotuinen rakki, lienee metsästävän ihmisen paras kaveri.
Katsottu: 26108
Ladattu: 1
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 120.9 KB
Julkaistu: 04.11.2016 01:05 Le chef
Avainsanat: kauris, pukki, jousi, suurriiista, tapio

Kommentti: Kirjoittaja:
Kauris06.11.2016 13:10

Moi.
Onnea onnistuneesta illasta ja tietysti komeasta saaliista. Raikkaita oli alkuviikon kelit istua passissa, itsellä tyhjänpäiten. eipähän ollut hyttysiä kiusana.

suvikunnas Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 25.12.2005
Kommentteja: 94
suvikunnas
No perskule!04.11.2016 19:19

Johan se sieltä napsahti kohille...hienoa!!

pennaneo Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 01.08.2007
Kommentteja: 153
pennaneo
Muutoin...04.11.2016 13:40

...hieno kuva mutta Oili olisi voinut tulla paremmin esille kahden pukin varjosta...:-))))
Onneksi olkoon Le Chef!!!!

Varjaagi Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 07.02.2011
Kommentteja: 28
Varjaagi


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2020 ©