Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Valkohäntäpeura
Valkohäntäpeura
timo_leva
Kommentteja: 7
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Kettu

Fasaani
Kettu
Kettu
Kuvaus: Aika: 3.10.2014, klo 21.00
Paikka: Slovakia, Zvernica Sochon, vuoristo, 10 kilometriä länteen Nove Mesto nad Vahomista

Kolmannen metsästyspäivän lokakuinen on ilta lämmin. Söimme päivällistä metsästysmajan terassilla ja keskustelu siirtyi isäntäni Juraj Buchtan kanssa kettuihin ja aikaisempiin jousimetsästysvieraisiin; Eräskin norjalainen oli vaaninut terassilla kettua kolmena yönä ilman tulosta. Juraj kertoi, että kyseessä on yleensä hyvin, hyvin täsmällinen kettu, joka tulee päivystämään, olisiko päivän saaliista jäänyt perkausjätteitä lahtivajan kulmalle. Kun kysyin, onko kettua viime aikoina näkynyt, Juraj kertoi nähneensä sen viimeksi pari viikkoa sitten, täsmällisesti yhdeksän aikaan. Katselin paikkaa, nyt siellä oli illalla muflonin teurasjätteitä, joita ei ollut korjattu vielä pois. Ajattelin, että kyllä nyt suomalaisen aloittelevankin jousimetsästäjän täytyy olla norjalaista onnekkaampi ja varmistin Jurajlta, että voin turvallisesti ampua harjanteen yli, IBEP kurssi ja käytännön elämä kun oli opettanut, että yleensä se on potentiaalinen turvallisuusriski. Ajattelin näet ampua sen kello yhdeksän ketun siis.

Muutamaa minuuttia vaille yhdeksän kävelin lahtivajan kulmalle odottamaan. Pihavalon lampun alla olisi riittävästi valoa ampumiseen. Odottelin hetken ja mittailin etäisyyksiä, kaikki sopivasti alle kahdessa kympissä. Lampun kajon ulkorajalta olen näkevinäni varovaista liikettä, hetken päästä ketun vaalea naama pilkistää harjanteen takaa, mutta häviä saman tein. Vedän jousen kaiteen takana vireeseen ja nousen kaiteen tukipylvään varjossa seisomaan hyvään ampuma-asentoon. Samalla hetkellä kettu lähestyy perkuujätteitä varovasti, hiipii muutamalla nopealla askeleella lähemmäs, tarttuu niihin ja alkaa raahata pois. Ne näyttävät painavan, kettu kääntyy kyljittäin saalista kiskoessaan. Vaikka sydän hakkaa sataakuuttakymppiä, tähtään rauhassa ja huolella kylkeen, tarkistan Retina Lockin, muistutan itseäni vielä jälkipidosta ja puristan laukauksen.

Kuulen pehmeän poksahduksen, mutta en ole varma osumasta, kettu havisi näkyvistä harjanteen taakse. Kun riennämme paikalle, ensin löytyy pölyävän kevyttä karvaa osumapaikalta, kohta kauttaaltaan verinen nuoli pienen matkan päästä. Lähdemme lampuilla valaisten etsimään harjanteen takaa jyrkästä rinteestä. Rinnettä on vaikea laskeutua, pääsen vaivalloisesti alas, ja kas kettu löytyykin rinteen alta hengettömänä suoraan ampuma kohdan alta. Osuma on täydellisesti vitaaleilla, mitä ilmeisimmin kettu on vierinyt heti osumasta kuolleena rinnettä alas.
Kun otimme kaatoryypyiksi Slivovica luumuviinaa hyvälle onnelle, joka joskus näköjään antaa saaliin näin helpolla! Toinen ryyppy otetaan norjalaisen jousimetsästäjän menetetyille yöunille. Kolmannella ryypyllä toteamme, että liika täsmällisyys ei ole ketulle hyväksi. Kaatokuva otettiinkin uusiksi sitten seuraavana päivänä ja päivänvalossa. Loput seikkailut tältä reissulta lupasin arvon päätoimittajalle kirjoittaa Jäkkärään.
Ampumamatka 12 metriä, välineet
• Jousi; Elite Answer, 55 paunaa
• Tähtäin: IQ Micro Bowsight's Retina Lock
• Nuolihylly: Trophy Ridge Revolution 2.0
• Laukaisulaite: Scott RhinoXT
• Nuoli: Gold Tip Velocity, Hunter 400
• Kärki: QAD Exodus, Swept blades,100 Grains

Sipoon Gumbostrandissa 4.11.2014
Pena Karjalainen - Jo vuosi ja 8 kuukautta vannoutunut jousimetsästäjä -
Katsottu: 4638
Ladattu: 1
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 90.5 KB
Julkaistu: 04.11.2014 16:41 PenaK
Avainsanat: Kettu, Slovakia, Nove, Mesto, nad, Vahom_3-5.11.2014

Kommentti: Kirjoittaja:

  Kuvaa ei ole kommentoitu


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2020 ©