Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Fasaani
Fasaani
j-m
Kommentteja: 1
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Majava

Supi Majava
Majava
Majava
Kuvaus: 29.04.2012 Keuruu.

Vihdoinkin! Tämän keväisen kaiken epäonnen jälkeen, fiilis on ja oli joella sanoinkuvaamaton.

Mentiin kaverin kanssa joelle jo hyvissä ajoin n. 13 aikaan päivällä. Oltiin joen alajuoksulla passissa n. 18 asti, kun paikallinen saukko kus%#&tti meitä lutraamalla metsäpuskan takana antaen meidän luulla majavan olevan liikkeellä. Huomasin asian kun se alkoi syödä kalaa, kovan rouskutuksen säestämänä ja "nauroi" päälle. KeleTana! Noh, päätettiin kaverin kanssa siirtyä yläjuoksulle, tiedetyn pesän lähistölle, jos siellä olisi haettuja kohteita.
Kilometrin kamojen roudaamisen ja vesistöjen kahlaamisen jälkeen päästiin pesän lähettyville kuivin jaloin, niin jo alkoi joella mäiske. Masse ilmeisesti kuuli tulomme vaikeakulkuisessa risukossa, tuuli oli kuitenkin meidän puolella ja elukka ei saanut hajua, kun puljasi vain joella paiskoen vettä, lopulta tullen syömään 30m päähän.

Oltiin siinä vasta kamoja purkamassa, joten tilanteeseen ei heti päässyt. Hetken päästä olin joen rannassa ja kaveri laski haapapöllin veteen ylävirtaan. Ei mennyt kuin hetki kun majava lähti tulemaan vastavirtaan taas hännällä paiskoen. En meinannut uskoa tilannetta, että se ei vaan poistunut paikalta kun noin varoitteli.
Kohta se lipuikin jo ampumahollille, mutta perhana kerkesi väistää ekan laukauksen, matkaa oli n.7-8m. Majava varmaan ajatteli vielä vähän kiusata mua, kun sukelluspotkullaan potkaisi selkää hipovan nuolen kuusen oksalle!(tämä näkyy videolla)
Noh, epätoivo valtasi jo mielen, että tässäkö se nyt sitten oli, mutta ei. Kohta alapuolellani kävi pienempi poikanen pinnassa ja toivo heräsi uudelleen, että jos edes sen poikasen...Samassa yläjuoksulla alkoi hännän mäiske uudelleen.
Olin saanut nuolen irrotettua kuusesta ja se oli jo jänteellä takaisin, kun majava tuli virran mukana kokoajan vettä hakaten, ei ilmeisesti edelleenkään saanut hajua kun tuli vaan päin.
Edessäni joessa oli kuihtunut mänty, päätin että sen taakse kun masse menee niin sillon vireeseen, elukka tuli kuitenkin niin vauhdilla myötävirtaan, että ilmeisesti kerkesi huomata virityksen, kun laukaisuhetkellä kaverini mukaan teki jotain omituista koska massen vauhdista huolimatta nuoli osui siihen mihin pidin ennakkoa?? Oma mielikuva tilnteesta on vähän hämärä.. Tällä kertaa kävi kuitenkin tuuri. Nuoli osui oisttain kaularankaan ja kaulavaltimoille värjäten joen hetkellisesti punaiseksi.

Tällä kertaa annoin massen kuolla "rauhassa" parin pintapyörähdyksen jälkeen, se upposi pohjaan, valonokki näkyi pohjasta yllättävän hyvin. Kohta aloin rauhassa vetää eläintä pintaan, eikä se enää vastustellut, suu sillä vielä kävi kun yritin siihen nostokoukkua kiskaista kiinni, enkä saanut kun koukun varren mutkalle, on sillä kova nahka! Sain sen kuitenkin kiskottua rantaa mistä vedin sen käsin pisemmälle. Tässä vaiheessa pääsi pari sensuroitua huutoa! Ei pystynyt pidättelemään..Ensimmäinen Majavasaalis jousella ja millään oli totta, sitä jälkivapinaa ei voi kuvailla. =D Osa tarinasta tallentui tosiaan videolle, pitää laittaa näkysälle kunhan saan pätkät yhteen..

Tunti vielä passattiin, jos oltaisiin saatu vielä kaverillekkin eka massekaato, mutta tapio ilmeisesti päätti että yksi riittää...kamat kasaan, masse orteen ja matka autolle alkoi, takaisin ei päästy kuivin jaloin, eipä haitannut =D. Majavan painoi 20-23kg, henkilövaa`an tuloksesta ei ole varmuutta, tarkka paino selviää myöhemmin.


Välineinä Hoyt Crx32 70#, retriiveri, Gt velocity, kärkenä Nap Hellrazor, nuolen runko"siima" oli omatekoinen teräsvaijeri tsydeemi.
Katsottu: 4834
Ladattu: 0
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 113.5 KB
Julkaistu: 30.04.2012 09:43 arzan
Avainsanat: majava

Kommentti: Kirjoittaja:
Onneks olkoon!03.06.2012 15:09

Onneksi olkoo upeasta majavasta! Itsellä kokemusta majavan metsästyksestä jo mutta kiväärin kanssa ulkomailla (kaksi 20kg majavan taljaa seinällä). Noiden kavereiden kyttääminen on ihan parasta metsästystä mitä tiedän ja haluaisin löytää Suomesta paikan missä sitä harrastaa. Plussaa olisi vain jos jousella pääsis kokeilemaan! Olisiko mahdollista saada jonkin yhteystideon s.posti tai puh.numeron josta voisin tiedustella.

badbunnyJOUSI Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 01.06.2012
Kommentteja: 2
badbunnyJOUSI
Onnittelut!20.05.2012 20:03

Onnittelut tätäkin kautta. Komea on masse.

Kari G Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 22.09.2008
Kommentteja: 53
Kari G
Onnea!05.05.2012 13:05

Kyllä, eka on aina eka! Mutta että noin pieni :D Tällainen tarina ja vielä video, näin se olla pitää!

Joona Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 11.10.2007
Kommentteja: 36
Joona
onneks olokhoon!04.05.2012 12:54

Ihan hyvä video, vaikka huono tuuri tappolaakin jälkeen kävikin. Vai ettei vielä muka jättiläinen..:D

antsu Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 07.12.2006
Kommentteja: 64
antsu
noniin...04.05.2012 07:39

Nyt on majavan oikea paino selvitetty. Elukan todellinen paino oli 28,1kg. Aikaisempi vanha henkilövaaka näytti jopa 5,6kg alakanttiin. Pituutta massella oli 119cm. Ei jättiläinen, mutta iso kuitenkin....

arzan Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 22.11.2007
Kommentteja: 126
arzan
Videota..30.04.2012 21:27

jonkilainen kooste päivän tapahtumista..

http://vimeo.com/41289197

arzan Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 22.11.2007
Kommentteja: 126
arzan
Onnittelut30.04.2012 15:08

Vaikeuksien kautta voittoon, eka on aina eka ja sen muistaa aina. Vielä viimeinen huhtikuun ilta ja sitte ootellaan elokuun loppupuolta kehitellen uusia kujeita massen päänmenoksi.
-pekka-

pe.kka Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 01.11.2009
Kommentteja: 1
pe.kka


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2019 ©