Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Teeri
Teeri
J.K
Kommentteja: 0
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Rusakko

Harakka Rusakko
Rusakko
Rusakko
Kuvaus: 25.01.2012 Jyväskylä Puutarha/kasvihuonealue

Pitkä aika oli kulunut edellisestä onnistumisesta, jotenkin on rusakot onnistuneet kiertämään miehen tai nuolen. Viikon kestäneet pakkaset on saanut rusakot ahkerasti liikkeelle, niin tälläkin reissulla, reiulu puolenkymmentä yksilöä tapasin.

Lähdin autolta kävelemään alueelle, kun huomasin tutun kolutun mäntypuskan takalaidassa sinne kuulumattoman tumman möykyn. Nopeasti tähtäimeen valo päälle ja hiippailu runkojen takana lähemmäksi. Muutama hengitys ja jousi vireeseen, otin askeleen sivulle ja rusakko makasi edelleen. Olin ampuvinani elukkaa oikealta takaviistosta, nuoli sujahti läpi hienosti valonokin saattelemana ja rusakko lähti laukkaan, n.30m päässä puskassa kuului "rysähdys" ja maisema hiljeni...

Hetken kuunneltuani, lähdin hakemaan nuolta. Valonokki loisti hangen läpi ja nouto oli helppo, samalla mittasin ampumamatkan mikä oli 26 reilua askelta, nuoli oli kauttaaltaan tummanpunainen ja karvojen peitossa, juuri niinkuin pitää. Rusakon pakoreitti oli myös oikean näköinen, verta oli koko "jäljitys" matkalla ja eläin löytyi puskasta, mutta sitten ilmenikin yllätys!

Tarkemmin rusakkoa tutkittuani huomasin että osuma olikin mennyt sisään vasemmalta lavalta(kuvassa) ja ulos oikealta jalan takaa. Eli se olikin maanut naama minuun päin, noh seuraava ihmetys oli vielä isompi!..kaverilta puuttui toinen korva ja korvien välissä päässä oli avohaava, vanha ja veren väristä(mustanruskeaa) päätellen ollut jo jonkun aikaa, liekö sitten auto kolauttanut? Ehkä aistit ei olleet enää parhaimmat ja näin jäi saaliiksi suhteellisen avomaastossa ja edestäpäin ammuttuna...mene ja tiedä.

Kalustona toimi Hoyt Crx32 70# Gt keppi lumenokilla ja steelheadilla varustettuna..kyllä se vaan karun reiän tekee..=)
Katsottu: 4799
Ladattu: 0
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 59.5 KB
Julkaistu: 26.01.2012 10:07 arzan
Avainsanat: rusakko, hoyt

Kommentti: Kirjoittaja:

  Kuvaa ei ole kommentoitu


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2021 ©