Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Orava
Orava
Mikasa
Kommentteja: 1
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

METSO

Majava KOPPELO
METSO
METSO
Kuvaus: Minusta on mukava lukea muiden tarinoita ja kuvauksia tapahtumista, niinpä laitankin tähän vähän tarinaa. Voi jäädä viimeiseksi retkeksi tälle syksyä, kun alkaa rakennushommat.

17.-19.9.2011

Edellinen viikko meni talonrakennushommia valmistellessa, mutta lauantaina päästiin Pihkan kanssa matkaan. Rinkkaan oli pakattu 4 päivän eväät, vaikka taikaisin piti olla jo 20.9. mittailemassa tontille talon paikkaa.
Aluksi käveltiin 3 kilometriä uraa pitkin joen rantaan, mistä uimalla yli. Hyvät pyyntimaat alkoivat noin puolen kilometrin nousun jälkeen. Odotukset olivat kovat, koska olin aikaisempina vuosina saanut alueelta runsaasti näätiä ja muutaman kairaketun pois kuleksimasta.
Märästä kuusikkopainanteesta alkoi haukku. Paikalla oli parvi, koska haukkutyöskentely siirtyili ja sitten kiinteytyi. Jätin rinkan, ja arvelin, että enköhän osaa GPS jälkeä takaisin paikalle. GPS päälle ja taskuun. Normaalisti olisin laittanut kompassiin suunnan haukulle. Minulla on kuitenkin ollut GPS käytössä jonkin aikaa ja hommasin uuden laitteen rikkoutuneen tilalle. Lähdin hiipimään haukulle. Nyt oli kuusikossa hyvin suojaa, ja saatoin valita etenemisreittini. Onnistuin karkottamaan muutaman linnun ja Pihka kävi vähän matkaa seurtaamassa ja palasi takaisin. Aiempina huonoina vuosina oli pääasiassa yksittäisiä lintuja ja vasta tänä syksynä näytti olevan mahdollisuus parvityöskentelyn ja työskentelyvarmuuden harjoittamiseen.
Pääsin haukkupaikalle kuusen taakse noin kahdeksan metrin etäisyydelle haukkupuusta. Ammuin nuolen matkaan ja se osui hyvin. Lintu kuitenkin siipesi lentoon. Tähystin lentosuunnan ja koira lähti perään. Luotin koiran kykyyn löytää lintu, ja kävin hakemassa nuolen, josta ilmeni, että verta ja suolensisältöä oli tarttunut nuoleen. Läksin etsimään lintua muka suunnassa. Viimein koira tuli pois. Ilmeisesti lintu oli kuollut, kun mitään ei kuulunut. Mitenkähän löytäisin linnun?
Aloin summittain haravoimaan maastoa, ja kohta en enää löytänyt edes haukkupuuta. Pahaksi onneksi GPS:n kompassikin alkoi näyttää mitä sattuu ja huomasin pyöriväni ihan väärällä suunnalla. Kalibroin kompassin uudelleen. Yritin etsiä reppuani, koska sitä kautta voisin löytää takaisin haukkupaikalle. Koira oli saanut uuden linnun haukkuun, eikä siitä olisi apua etsinnöissä. Pitkän etsinnän jälkeen löysin reppuni ja siitä suunnalla haukkupuun. Lintu haukusta oli karonnut ja Pihka vaihtanut haukun oravaan. Tällä kertaa panin haukkupuun ylös gepsiin, ja otin kompassisuunnan linnun pakosuuntaan. Lähdin kulkemaan hitaasti siksakkia oletetun linjan suuntaan, ja sieltähän se metso löytyi noin 75 metrin päästä kuolleena. Aikaa kului muutama tunti, aloin mietti mihin yöksi. Puuta olisi mutta mistä vettä? Sitten muistin paikan, missä on ihan pienen pieni tihkuva lähde. Kun vettä oli tullutr paljon, saattaisi juomaveden saada tästä lähteestä. Metso ja reppu pykälään ja yöpuuta etsimään. Tuli vielä yksi haukku avoimelle kankaalle. Metson edessä oli pankaoksa ja olinhan jo yhden saanut, joten ajoin linnun lentoon. Siinä illalla laavulla teetä juodessani kerkesi miettiä kaikenlaista. Onneksi pääsi eroon maailman hulluudesta edes vähäksi aikaa.
Katsottu: 6251
Ladattu: 0
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 106.6 KB
Julkaistu: 21.09.2011 17:22 Iivana
Avainsanat:  

Kommentti: Kirjoittaja:
HIENO03.03.2012 16:44

Onnea ja oli mukava luke tarina metsosta =)

Joona1998 Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 02.03.2012
Kommentteja: 13
Joona1998
:)23.09.2011 07:42

Onnea vaan ja mukavaa luettavaa nuo tarinat.

raju67 Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 09.12.2007
Kommentteja: 7
raju67
Seikkailun makua22.09.2011 22:38

Hienoa lukea tarinaa. Sinun kannattaisi väsätä Jäkkärään juttu näistä metsonpyyntihommista.

Ja onnittelut, ei liene kovin varovainenkaan arvaus, että olet jo tehnyt nykyajan maailmanennätyksen jousella pyydettyjen metsojen määrässä!

Arto_Y Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 28.10.2008
Kommentteja: 83
Arto_Y
mahtavaa21.09.2011 18:40

On kyllä mahtavaa ku joku jaksaa todenteolla kertoa metsästys hetkistä... ja ku samoilee vielä kunnolla mettäs eikä vaan käy kyttimäs (niinku ite yleensä teen) niin ropsit vaan nousee!!
Onnea mettoosta!!

J12 Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 27.03.2009
Kommentteja: 68
J12


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2020 ©